Over ons

Harmonie Wilhelmina, opgericht in 1918, is een bloeiende muziekvereniging uit Den Dungen en Maaskantje. We hebben ongeveer 120 leden, verspreid over twee blaasorkesten en twee slagwerkgroepen. Jong en oud spelen met elkaar samen in harmonie en dat zorgt voor een mooie sfeer. De vereniging is zeer actief en organiseert door het jaar heen verschillende optredens op allerlei locaties in én buiten het dorp. Al onze afdelingen repeteren in gemeenschapshuis Litserborg, in het hart van Den Dungen.

Harmonie Wilhelmina opgesteld op koningsdag 2022 in Den Dungen

Samen in harmonie

Onze harmonie is medeoprichter van muziekschool Médèz, samen met de andere muziekverenigingen uit de gemeente Sint-Michielsgestel. Veel van onze leden volgen hun individuele lessen bij deze muziekschool. De meeste slagwerkers hebben les bij Beat It Muziekeducatie. In onze statuten is vastgelegd dat we onze leden graag muzikaal willen vormen en de belangstelling voor (harmonie-)muziek in onze dorpsgemeenschap bevorderen. En dat lukt ons heel aardig, al zeggen we het zelf… De harmonie heeft verschillende permanente en tijdelijke commissies; daarop draait onze vereniging.

Onze missie (waar staan we voor)

Harmonie Wilhelmina is een muziekvereniging waarbinnen de leden met plezier én ambitie muziek maken. De muzikale ontwikkeling van zowel de individuele leden als de orkesten staan hoog in het vaandel. Wij hebben een cultureel educatief en sociaal maatschappelijke rol in onze gemeente. Onze muziek verbindt, verrast en inspireert.

Onze visie (waar gaan we voor)

Harmonie Wilhelmina is een actieve, bloeiende muziekvereniging waarin ieder lid volop de kans krijgt zich muzikaal te ontwikkelen. Ambitie en plezier zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wij richten ons op verschillende muziekstijlen en bieden een afwisselend en verrassend repertoire. Onze muziek is voor iedereen bereikbaar en in beeld voor de gehele gemeenschap.

© Mats van der Pol 2023