Lidmaatschap

Inschrijven

Ben je al zo enthousiast dat je lid wilt worden? Klik hier voor een aanmeldingsformulier in pdf formaat.

Kennismaken

Veel leden zijn rond hun 9e jaar begonnen met muziekmaken. Maar ook oudere kinderen én volwassenen melden zich regelmatig aan. Je bent nooit te oud om te leren, daarom is iedereen van harte welkom! Ook voor ervaren muzikanten hebben we altijd plaats. Kom gerust een keer langs bij de repetities of speel zelfs een keer mee. Spreekt het je aan? Dan kunnen we samen bekijken welk orkest het beste bij je niveau past.

Als je nog geen ervaring hebt, dan begin je met het volgen van individuele lessen bij muziekschool Médèz of Beat It. Al vrij snel kun je meedoen met een van de opleidingsorkesten van onze harmonie. Geen instrument? Geen punt! De vereniging heeft een groot aantal instrumenten in haar bezit waarvan je er één in bruikleen kunt krijgen als je lid wordt.

Twijfel je nog en wil je het eerst even proberen? Bij onze harmonie hebben we een aantrekkelijk introductiepakket van drie gratis proeflessen, die je nog nergens toe verplichten. Onze harmonie neemt dan dus de kosten van de lessen bij de muziekschool voor z’n rekening én zorgt voor het instrument. Ideaal dus om eens rustig te bekijken of muziek maken bij je past!

Ieder voorjaar organiseert de harmonie, samen met beide muziekscholen, een introductieprogramma op de Dungense basisscholen: Windkracht 6. Dat bestaat uit verschillende lessen voor groep 5 en een centrale slotuitvoering in de Listerborg. Dat levert ieder jaar weer een aantal nieuwe leden op.

Meer weten of aanmelden? Stuur dan een e-mail aan onze secretaris via: secretaris@wilhelminadendungen.nl

Individuele lessen

Veel van onze leden volgen ook individuele muzieklessen. Die lessen zijn (zéker de eerste jaren maar eigenlijk ook later) echt nodig om het muziekinstrument onder de knie te krijgen. En je daarin steeds verder te ontwikkelen.

De blazers volgen in de meeste gevallen hun lessen bij Médèz. Dat is een zelfstandige muziekschool die in 2015 is opgericht door de vier muziekverenigingen in de gemeente Sint-Michielsgestel (waaronder Wilhelmina). De professionele docenten zorgen voor goede en betaalbare lessen. De lessen worden gegeven in de gemeenschapshuizen van Sint-Michielsgestel, Berlicum, Den Dungen en in Gemonde. De slagwerkers volgen hun lessen bij Beat It. De lessen worden gewoon bij ons in Den Dungen (Litserborg) gegeven.

© Mats van der Pol 2023