Onze dirigenten en instructeurs

Sef Pijpers – harmonieorkest

Mijn naam is Sef Pijpers en ik sta al sinds 2008 op de bok bij Wilhelmina. Ik doe dat met veel enthousiasme en plezier want het is een heerlijke groep muzikanten om mee te werken. Op de repetities hangt altijd een fijne en aandachtige sfeer, wat voor een dirigent natuurlijk superfijn is om goed te kunnen werken aan een zo goed mogelijk klinkend resultaat.

Voor mij profileert Wilhelmina zich vooral door haar veelzijdigheid. Concoursen, HPH-concerten, themaconcerten, buitenoptredens, serenades, opluisteren van activiteiten binnen de gemeente. Wilhelmina is van alle markten thuis!

Sinds kort op de maandagavond repetitie op een nieuwe locatie waar ook uit blijkt dat Wilhelmina met de tijd meebeweegt zonder de tradities uit het oog te verliezen.

Kortom, trots om muzikaal leiding te mogen geven aan dit mooie harmonieorkest.

Dirigent Sef Pijpers voor harmonie Wilhelmina tijdens uitwisselingsconcert 2022
Foto door Kiek Pijpers
Dirigent Sef Pijpers in Goffertpark Nijmegen tijdens uitwisselingsconcert 2022
Foto door Kiek Pijpers

Melvin Puijn – slagwerkgroep en jeugdslagwerkgroep

Under construction

Paul van Trooyen – leerlingenorkest (en blazersklas & opstaporkest)

Mijn naam is Paul van Trooyen en muziek is het fundament van mijn bestaan. Als kleine jongen van 7, heb ik drumles gehad. Ik ben bij de burcht in Leiden, Klaroenkorps, begonnen als klaroenspeler. In de jaren ‘70 heb ik een aantal jaren in Limburg gewoond, in het dorpje Horn. In Limburg ligt eigenlijk het grootste fundament van mijn muzikale ontwikkeling. Ik heb les genomen op de blokfluit, mondharmonica en als slagwerker. In Horn was een gelegenheidsbandje voor zowel Carnaval, feestjes en kleine partijen. Daar ben ik als drummer ingevallen en heb daar ook diverse instrumenten leren bespelen zoals trompet, bugel, bariton en trombone. In 1972 ben ik verhuisd naar de Betuwe en als Es-basblazer bij de Beusichem harmonie-lid geworden.

In Culemborg heb ik ook nog een aantal jaren in een Operettekoor gezongen. Als muzikant, op de Es- en Bes-bas, heb ik bij diverse harmonieorkesten en diverse Kapellen gespeeld, zoals Pieter Aafjes, OZOD (Oefening zij Ons Doel) en Marktaler Muzikanten enz. Wat betreft dirigeren is het voor mij allemaal begonnen in 1997.

Als ik het mij goed herinner heb ik in januari 2010 proefdirectie gedaan bij het leerlingenorkest van Harmonie Wilhelmina in Den Dungen. De harmonie stond toen onder leiding van Bart van den Goorbergh. Vanaf het begin heb ik mij hier altijd thuis gevoeld. Het voelt als een soort familie. In de loop van de jaren heel veel muzikanten in de verschillende opleidingsorkesten gehad die nu deel uit maken van deze geweldige harmonie. Om het jaar een eigen kerstconcert en/of nieuwjaarsconcert. Ook diverse andere concerten waaronder beoordelingsconcerten, uitwisselingsconcerten. Elk concert is voor mij bijzonder, belangrijk en leerzaam. De medewerking aan de jaarlijkse ingeplande mis op 2de Pinksterdag, onder leiding van Pastoor van Beurden, zal voor mij altijd uniek zijn. De samenwerking met Pastoor van Beurden was en is voor mij nog altijd iets heel bijzonders. Daarnaast dirigeer ik sinds 2019 bij Harmonie st. Cecilia uit Haarsteeg het orkest de “Opmaat” dat is samengesteld met het harmonieorkest.

Dirigent Paul van Trooyen voor leerlingenorkest tweede pinksterdag 2023
Foto door Berry van Schijndel

Paul Schepers – slagwerkklas

Geboren in 1989 in het kleine dorpje Zijtaart. Opgegroeid en inmiddels ook woonachtig samen met zijn vrouw Lindy, zoon Kaj (2020) en dochter Suze (2022).

Zijn muziekcarrière begon al op jonge leeftijd bij muziekvereniging St. Cecilia te Zijtaart. Hier behaalde hij mijn A t/m D HaFa diploma’s op zowel gestemd als ongestemd slagwerk en zijn A t/m C drums om vervolgens de instructeursopleiding te volgen. Op dit moment hij is nog steeds verbonden aan de vereniging waar het toentertijd begon. Niet alleen als slagwerker maar ook als bestuurslid, docent en instructeur van de jeugdslagwerkgroep(en).

Naast zijn werkzaamheden bij verschillende verenigingen als slagwerkdocent en dirigent is Paul ook eigenaar van Beat it Muziekeducatie. Het is een jonge en frisse muziekschool uit Veghel, gemeente Meierijstad. Beat it is zowel actief in de HaFa-sector en particuliere markt als in het onderwijs en het bedrijfsleven.

Daarnaast is Paul op verschillende manieren muzikaal betrokken als allround slagwerker en is hij altijd zeer actief als vrijwilliger bij verschillende verenigingen uit Zijtaart.

Slagwerkinstructeur Paul Schepers

© Mats van der Pol 2023