Zomerconcert in Openluchttheater de Goffert

Op zondagmiddag 3 juli ontmoeten twee orkesten uit Arnhem en Den Dungen elkaar in het groene Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Een mooie plek om muziek te maken en te beluisteren.

Op het programma van Philharmonie Gelre staan twee suites met dansmuziek: Armenian Dances II van Alfred Reed en de Hary Janos suite van Zoltan Kodaly. De tweede Armeense Dansen worden veel minder vaak uitgevoerd dan Reeds eerste Armeense Dansen, maar zijn zeker zo mooi en wervelend. De zesdelige Hary Janos suite is gebaseerd op het sprookjesachtige verhaal van de huzaar Hary Janos dat in Hongarije heel bekend is; Kodaly wilde in zijn gelijknamige opera de Hongaarse volksmuziek voor het voetlicht brengen.

Even zo sprookjesachtig is de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, die Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen uit zal voeren. Met de herkenbare muziek uit Jungle Book en The Phantom of the Opera maken de twee orkesten hun programma compleet.

Harmonie Wilhelmina uit het Brabantse Den Dungen is opgericht op 2 mei 1918. Ondanks de respectabele leeftijd, voelt Harmonie Wilhelmina zich een jonge, actieve en gezellige vereniging. De vereniging telt ongeveer 120 leden en naast een harmonieorkest kent de vereniging een leerlingenorkest en een opstaporkest. Daarnaast zijn er een slagwerkgroep en een jeugd-slagwerkgroep. Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 55 orkestleden en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Sef Pijpers.

Beide orkesten zullen elkaar weer treffen op 19 november tijdens het KNMO-concertconcours in Zutphen.

Terug naar homepage

Harmonie Wilhelmina Den Dungen

© Mats van der Pol 2023