Na 105 jaar repetities van de Harmonie naar de Litserborg

Wegens de verbouwingen bij Boer Goossens heeft Harmonie Wilhelmina na carnaval 2023 moeten uitwijken naar de Litserborg voor de repetities van het Harmonie orkest.

Daar hebben we ervaren wat een groot voordeel het is om de opslag bij de repetitie locatie te hebben. Bovendien zijn de opslag condities daar ook heel goed. Aanzienlijk minder gesjouw. Het werd een steeds groter probleem voor de slagwerkers dat niet alle instrumenten bij Boer Goossens konden worden opgeslagen. Dat geldt ook voor de slagwerkgroepen en het leerlingenorkest trouwens.

Bij Boer Goossens heeft Harmonie Wilhelmina 105 jaar (!) gerepeteerd. Dan heb je toch echt wel een band. En die band die gaat er zeker ook blijven. 
Ook voor de familie Goossens geldt dat de 105 jarige relatie zeer waardevol is. Maar tegelijkertijd hebben ze begrip voor het feit dat om praktische redenen de Litserborg voordelen heeft voor de Harmonie. Zij snappen dat we willen wisselen, en waarom. Met pijn in het hart, maar misschien ook wel een beetje opluchting, want de vaste repetitiemomenten leverden soms ook beperkingen op voor hen.

We hebben de afgelopen periode een aantal keer overleg gevoerd met Boer Goossens zowel als met de Litserborg. De conclusie is dat Harmonie Wilhelmina na de komende grote vakantie de Litserborg als vaste repetitie locatie zal gaan gebruiken voor het Harmonie orkest. De slagwerk groepen en het leerlingen orkest repeteren daar al.
Wat Harmonie Wilhelmina betreft hebben we het alleen over de repetities. Natuurlijk blijven wij graag bij de familie Goossens komen. Het is en blijft tenslotte ons ‘thuis’.  Denk daarbij aan:
●Vergaderingen (bestuur, commissies) en overleggen.
●De ALV
●De jubileum vieringen
●Concerten

We bezinnen ons nog op een leuke, creatieve manier om ons repetitie-afscheid bij Boer Goossens muzikaal vorm te geven én de familie Goossens te bedanken voor hun jarenlange gastvrijheid. Dat zal na de vakantie worden. 

RS 06-07-23

Terug naar homepage

Harmonie Wilhelmina Den Dungen

© Mats van der Pol 2023