Uitwisselingsconcert Huissen en Den Dungen

Zaterdagavond was er een volle zaal in de Litserborg voor de slagwerkers van Muziekvereniging Volharding uit Huissen en onze eigen slagwerkgroepen. Volharding beet het spits af met een prachtig nummer dat zij op het ONSK gaan spelen. Het begon heel zacht en voorzichtig met een strijkstok langs de vibrafone, de rest blijft voorlopig top geheim en mocht om die reden ook niet gefilmd worden. Veel succes op het ONSK! Hun jeugdgroep speelde met veel enthousiasme en inzet een aantal nummers - om trots op te zijn!


Na de pauze ging onze eigen jeugdgroep van start. Zeven slagwerkers die nu zeven weken met Melvin aan de slag zijn. Strak in het ritme, zeer geconcentreerd, en ze gingen helemaal los op het nummer Happy Hardcore, waarbij Melvin zelf meespeelde, een dirigent hebben ze dus na 7 weken al niet meer nodig ;-)


De leden van de A-groep speelden wisselende stukken - met ongestemde instrumenten, Caribische ritmes, en ook in samenspel met een synthesizer-track, wat een heel bijzonder en mooi muziekstuk was. Ook zij hadden een bijzonder instrument meegenomen: een mengkom met een garde. Kunstig bespeeld - en op de juiste momenten laten vallen - door Joost.  Samen met de jeugd werd het concert afgesloten met knap drumwerk, veel melodisch werk en weer een stuk met een een track. Fantastisch om te horen hoe de combinatie van de groepen zoveel body" aan de muziek geeft!


Tot slot werd ook nog Stan Spierings bedankt voor zijn jarenlange inzet aan de slagwerkgroep en onze vereniging.

Terug naar homepage

Harmonie Wilhelmina Den Dungen

© Mats van der Pol 2023