Donateursactie 2023

woensdag 18 oktober 2023

Wilhelmina gaat mee met de tijd.😎
Dit jaar ziet de donateursactie er net even wat anders uit dan je van ons gewend bent.

In deze gedigitaliseerde wereld gaan onze leden dit jaar met (flyers met daarop) QR-codes rond. We merkten dan ook dat er steeds minder contant geld is en de behoefte naar digitaal overmaken toeneemt.

Dit jaar combineren we twee manieren: er kan een collectant van ons bij je aan de deur komen (waar contant nog wel mogelijk is, als je daar behoefte aan hebt) of je vindt een flyer in de brievenbus. Daarnaast plaatsen we op onze sociale media deze QR-code, zodat we iedereen kunnen bereiken.πŸ™Œ

We hopen dus nog steeds op veel steun vanuit Den Dungen en Maaskantje, zodat we mooie concerten kunnen blijven geven.πŸ˜ƒπŸŽΆ
Alvast bedankt!πŸ™πŸ’ͺDonateursactie Wilhelmina Den Dungen 2023

Lees meer

Rabo ClubSupport campagne 2023

vrijdag 1 september 2023

Ook in 2023, van 4 tot en met 26 september, mag je weer stemmen op clubs in jouw regio. Harmonie Wilhelmina doet natuurlijk weer mee.

Dus ben je lid van de Rabobank? Stem op Harmonie Wilhelmina Den Dungen!

Rabo ClubSupport Harmonie Wilhelmina 2023

Lees meer

Na 105 jaar repetities van de Harmonie naar de Litserborg

vrijdag 21 juli 2023

Wegens de verbouwingen bij Boer Goossens heeft Harmonie Wilhelmina na carnaval 2023 moeten uitwijken naar de Litserborg voor de repetities van het Harmonie orkest.

Daar hebben we ervaren wat een groot voordeel het is om de opslag bij de repetitie locatie te hebben. Bovendien zijn de opslag condities daar ook heel goed. Aanzienlijk minder gesjouw. Het werd een steeds groter probleem voor de slagwerkers dat niet alle instrumenten bij Boer Goossens konden worden opgeslagen. Dat geldt ook voor de slagwerkgroepen en het leerlingenorkest trouwens.

Bij Boer Goossens heeft Harmonie Wilhelmina 105 jaar (!) gerepeteerd. Dan heb je toch echt wel een band. En die band die gaat er zeker ook blijven. 
Ook voor de familie Goossens geldt dat de 105 jarige relatie zeer waardevol is. Maar tegelijkertijd hebben ze begrip voor het feit dat om praktische redenen de Litserborg voordelen heeft voor de Harmonie. Zij snappen dat we willen wisselen, en waarom. Met pijn in het hart, maar misschien ook wel een beetje opluchting, want de vaste repetitiemomenten leverden soms ook beperkingen op voor hen.

We hebben de afgelopen periode een aantal keer overleg gevoerd met Boer Goossens zowel als met de Litserborg. De conclusie is dat Harmonie Wilhelmina na de komende grote vakantie de Litserborg als vaste repetitie locatie zal gaan gebruiken voor het Harmonie orkest. De slagwerk groepen en het leerlingen orkest repeteren daar al.
Wat Harmonie Wilhelmina betreft hebben we het alleen over de repetities. Natuurlijk blijven wij graag bij de familie Goossens komen. Het is en blijft tenslotte ons ‘thuis’.  Denk daarbij aan:
●Vergaderingen (bestuur, commissies) en overleggen.
●De ALV
●De jubileum vieringen
●Concerten

We bezinnen ons nog op een leuke, creatieve manier om ons repetitie-afscheid bij Boer Goossens muzikaal vorm te geven én de familie Goossens te bedanken voor hun jarenlange gastvrijheid. Dat zal na de vakantie worden. 

RS 06-07-23

Lees meer

Wilhelmina zoekt bestuurslid

maandag 10 juli 2023

Wie zijn wij?

Harmonie Wilhelmina is een levendige muziekvereniging die midden in de (Dungense) samenleving staat. Het harmonieorkest, het leerlingenorkest en de slagwerkgroepen geven aan jong & oud de gelegenheid om samen muziek te maken op diverse niveaus. De vereniging kent vele commissies – 13 commissies en ondersteuningsgroepen! – die de daadwerkelijke uitvoering van taken verzorgen in nauw contact met het bestuur.

Het bestuur van de vereniging bestaat bij voorkeur uit zeven leden, waaronder een voorzitter, secretaris en penningmeester.  Op dit moment beschikken we, door omstandigheden, slechts over zes bestuursleden en dat willen we graag aanvullen.

 

Wat ga je leren?

Je gaat leren wat er allemaal in een vereniging omgaat (qua bijvoorbeeld financiën, regeldingen, contacten met gemeente en andere belanghebbenden). Het kan een eye-opener zijn een inzicht te krijgen in wat er achter de schermen allemaal geregeld wordt binnen een vereniging. Er gebeurt veel meer dan de meeste mensen beseffen. Voor de rest is het natuurlijk gewoon een club (verschillende) mensen die een hoop van elkaar kunnen leren. En uiteraard ook een hoop gezelligheid.

 

Ben jij de bestuurder die wij nodig hebben?

  • Persoon (m/v) die onze vereniging een warm hart toedraagt
  • Bereid om naast een maandelijkse bestuursvergadering, nog 2 à 3 uur per week in vooral (be)sturende activiteiten te steken
  • Een muzikale achtergrond is niet vereist
  • Een echte “verbinder en doener”

 

Wie zitten er nog meer in het bestuur?

Kennismaken met de andere bestuursleden? Zie het Wilhelmina-Woensdagbericht dat we woensdag 14 juni 2023 hebben geplaatst op onze socials!

 

 

Mocht je interesse hebben in deze functie of aanvullende info nodig hebben, neem dan contact op met onze secretaris, Alfo van Schijndel, per e-mail via secretaris@wilhelminadendungen.nl

 

Wacht vooral niet te lang; Reageren vóór 20 augustus is een pre, maar later mag ook.

Lees meer

Den Dungen Dobbert!

woensdag 5 juli 2023

Vrijdag 30 juni en zondag 2 juli mochten wij als harmonie ons vertegenwoordigen op het festivalterrein van Den Dungen Dobbert, bij de Meerse Plas. En wat hebben we genoten!

Vrijdagavond 30 juni heeft ons harmonieorkest een prachtig concert gegeven, met als thema ‘Harmonie Wilhelmina dobbert onder de spaanse zon’. De hoeveelheid zon viel tegen, maar dat mocht de Spaanse sferen niet drukken. 

Zondag 2 juli, heeft zowel het leerlingenorkest als de slagwerkgroepen mogen toetreden op het festivalterrein. Het was erg winderig, waardoor beide groepen een uitdaging tegemoet gingen, maar wat hebben ze dit goed gedaan. Door middel van filmmuziek, pop en rock, hebben ze een prachtig optreden gegeven. Complimenten!

Een groot dankjewel aan Schuurmans & Schuurmans, licht en geluid, de dirigenten, litserborg, fotografen, stichting Held, orkestmanagers, transport, iedereen die op welke manier dan ook betrokken was bij de organisatie, het publiek en natuurlijk de concertcommisie. 

Als u nog terug wil blikken op onze prachtige concerten kunt u de foto’s bekijken op onze sociale media: http://facebook.com/harmoniewilhelminadendungen en http://instagram.com/wilhelminadendungen

 

Lees meer

€4282,- voor het KWF!

woensdag 29 maart 2023

ℕ𝕒 π•”π• π•Ÿπ•”π•–π•£π•₯ €πŸœπŸšπŸ πŸš,- 𝕧𝕠𝕠𝕣 π•‚π•Žπ”½!

We zijn nog aan het nagenieten van het zeer geslaagde benefietconcert dat we afgelopen zondag hebben mogen spelen in onze prachtige Dungense kerk. Geschat wordt dat het publiek bestond uit meer dan 400 mensen! Er is volop gedoneerd: de toen vermelde €1800,- was namelijk wat er op dat moment online was gedoneerd. Op dit moment staat de teller, inclusief donaties tijdens het concert, op €4282,- voor KWF. De link in onze bio staat nog steeds open voor donaties.

Graag willen we de concertcommissie bedanken voor de organisatie, de zangeressen Lenneke Blokx, Tamara Heuveling en Tineke Roseboom - soprano en presentatrice Typisch Renate 🎀 Ook een groot dankjewel naar de sponsoren, de invalmuzikanten, onze (fluit)solisten, iedereen die het concert heeft mogelijk gemaakt (o.a. podium, locatie en lichttechniek) en natuurlijk het publiek voor het komen!😁

Meer mooie muziek horen? Check zeker even de agenda op wilhelminadendungen.nl🎢
Het concert is nog terug te kijken via: https://kerkdienstgemist.nl/stations/2320/events/recording/167985343102320

Lees meer

KWF benefietconcert

zondag 26 maart 2023

Vanmorgen hebben we de laatste puntjes op de I gezet. Het beloofd echt een mooi concert te worden.. Ben jij er ook bij? De toegang is geheel gratis…

Maar we doen dit allemaal niet voor niets. Het gaat om die vervelende ziekte… iedereen heeft er mee te maken.. daarom is onderzoek ook zo belangrijk. Ons doel is om €2500 op te halen met dit concert. Ben je niet in de gelegenheid om te komen, wil je wel meehelpen om ons doel te bereiken. Doneer dan via de onderstaande link Alle hulp is welkom.

Doneer via deze link

Lees meer

KWF benefietconcert

zondag 26 maart 2023

Vanmorgen hebben we de laatste puntjes op de I gezet. Het beloofd echt een mooi concert te worden.. Ben jij er ook bij? De toegang is geheel gratis…

Maar we doen dit allemaal niet voor niets. Het gaat om die vervelende ziekte… iedereen heeft er mee te maken.. daarom is onderzoek ook zo belangrijk. Ons doel is om €2500 op te halen met dit concert. Ben je niet in de gelegenheid om te komen, wil je wel meehelpen om ons doel te bereiken. Scan dan de QR-code en doneer een vrijwillige bijdrage. Alle hulp is welkom.

Doneer via deze link

Lees meer

KWF benefietconcert

maandag 20 maart 2023

KWF benefietconcert, 26 maart, 20:00 uur, Sint Jacobus Kerk Den Dungen.

Aankomende zondag, om 20.00 uur in de Sint JacobusKerk in Den Dungen, gaan wij vanuit Harmonie Wilhelmina een prachtig concert geven. Alle opbrengsten van dit concert zijn voor de KWF. We hebben helaas allemaal in meer of mindere mate met deze rotziekte te maken. We wilden daarom ook als vereniging op een muzikale wijze een steentje bijdragen aan al het belangrijke werk dat de KWF doet.

We hebben een geweldig programma, met een aantal orkestwerken van de harmonie, een viertal solisten (zangeressen en fluitisten) en een geweldige presentatrice: Renate Den Engelse In deze avond komen alle onderwerpen in tekst en muziek voorbij die spelen wanneer je met kanker in aanraking komt: hoop, liefde, hulp, verdriet, gemis, maar ook successen. En dat zie je ook terug in de muziekstukken, van het solostuk voor sopraan Tineke Roseboom 'I shall love but thee' tot 'Set fire to the Rain' van Adele. 

De toegang van dit concert is gratis, de deuren van de kerk openen om 19.30 uur voor bezoekers. Wel vragen wij mensen een vrijwillige bijdrage voor KWF te geven. Dit kan nu al via de QR code op de poster, maar er staan uiteraard ook collectebussen bij de ingang. We hopen op een mooie opkomst en natuurlijk mooie opbrengst voor KWF. 

Hopelijk zien we jullie daar?

Lees meer

Uitwisselingsconcert Huissen en Den Dungen

dinsdag 14 maart 2023

Zaterdagavond was er een volle zaal in de Litserborg voor de slagwerkers van Muziekvereniging Volharding uit Huissen en onze eigen slagwerkgroepen. Volharding beet het spits af met een prachtig nummer dat zij op het ONSK gaan spelen. Het begon heel zacht en voorzichtig met een strijkstok langs de vibrafone, de rest blijft voorlopig top geheim en mocht om die reden ook niet gefilmd worden. Veel succes op het ONSK! Hun jeugdgroep speelde met veel enthousiasme en inzet een aantal nummers - om trots op te zijn!


Na de pauze ging onze eigen jeugdgroep van start. Zeven slagwerkers die nu zeven weken met Melvin aan de slag zijn. Strak in het ritme, zeer geconcentreerd, en ze gingen helemaal los op het nummer Happy Hardcore, waarbij Melvin zelf meespeelde, een dirigent hebben ze dus na 7 weken al niet meer nodig ;-)


De leden van de A-groep speelden wisselende stukken - met ongestemde instrumenten, Caribische ritmes, en ook in samenspel met een synthesizer-track, wat een heel bijzonder en mooi muziekstuk was. Ook zij hadden een bijzonder instrument meegenomen: een mengkom met een garde. Kunstig bespeeld - en op de juiste momenten laten vallen - door Joost.  Samen met de jeugd werd het concert afgesloten met knap drumwerk, veel melodisch werk en weer een stuk met een een track. Fantastisch om te horen hoe de combinatie van de groepen zoveel body" aan de muziek geeft!


Tot slot werd ook nog Stan Spierings bedankt voor zijn jarenlange inzet aan de slagwerkgroep en onze vereniging.

Lees meer

Oliebollen verkoop

donderdag 29 december 2022

Oliebollen die muziek maken? Nee, muzikanten die oliebollen bakken. Want Harmonie Wilhelmina gaat oliebollen bakken. Zij staan op 30 en 31 december te bakken op het parkeerterrein van de Jumbo aan het Maaskantje. Tijdens de laatste dagen van het jaar is altijd een oliebollenkraam te vinden op het Maaskantje. Eerder kwam dit initiatief van Party Catering Schuurmans. Zij hebben aan de Harmonie gevraagd om dit van hen over te nemen. De muzikanten van Harmonie Wilhelmina waren wel in voor een publiek optreden. Ook al is het dan zonder muziekinstrument. Want een grootst concert geven is al een tijdje niet meer mogelijk. Maar omdat ze niet zo goed zijn in stilzitten slaan ze nu aan het bakken. De familie Schuurmans is nog wel betrokken bij het bakken, zodat hun kennis en kunde niet verloren gaat. Zo kan Maaskantje en Den Dungen genieten van heerlijke oliebollen! Kom dus ook uw versgebakken oliebollen halen op 30 en 31 december, beide dagen tussen 10.00 uur en 17.00 uur, op het parkeerterrein van de Jumbo aan het Maaskantje. Er zijn naturel oliebollen en oliebollen met krenten. Beide smaken kosten € 1,- per stuk.

Betalen per pin en contant is mogelijk. De gehele opbrengst komt ten goede aan de jeugdafdelingen van Harmonie Wilhelmina. Overigens denkt de Harmonie ook aan alle mede Gestelnaren die het in deze dure tijden wat moeilijker hebben. Gezinnen die gebruik maken van de voedselbank of de Vincentiusvereniging krijgen in de week voor oud- op nieuw een tegoedbon van Harmonie Wilhelmina voor 4 gratis oliebollen. Harmonie Wilhelmina wenst u een smakelijk einde van het jaar en een muzikaal 2023!

Lees meer

Kerstconcert jeugd

zondag 4 december 2022
Graag verwelkomen wij u 18 december bij ons kerstconcert. Tijdens dit concert zullen de jeugdslagwerkgroep en het leerlingenorekst u alvast helemaal in de kerstsferen brengen. Tot dan!
Lees meer

Overlijden Antoon Schuurmans

zondag 9 oktober 2022
Zaterdag 8 oktober is na een kort ziekbed op 81-Jarige leeftijd Antoon Schuurmans overleden. Bij onze harmonie beter bekend als Toontje, die al 27 jaar zeer betrokken was op velerlei gebied zoals: bestuurslid, beheer instrumentaria, nestor van het leerling orkest en initiatiefnemer van het seniorenorkest, die zelf saxofoon speelde. Menig ritje werd er naar Kerkdriel gedaan voor reparatie of halen van rietjes. Wij wensen Rina en de rest van zijn familie en vrienden veel sterkte toe.
Lees meer

Uitwisselingsconcert Huissen

zondag 9 oktober 2022
Gister hebben we met de slagwerkgroep een geslaagde uitwisseling gehad met de slagwerkgroep van de Stedelijke muziekvereniging Huissen. Met een volle vrachtwagen als vanouds zijn we afgereisd naar Huissen, de woonplaats van onze dirigent Melvin Puijn. Nadat we eerst hebben geluisterd naar het optreden van Huissen mochten ook wij onze kunsten vertonen. De afgelopen weken hebben we hard naar dit concert gewerkt, en het was af en toe best wel spannend, maar het is ons toch gelukt om een mooie uitvoering neergezet. Goed gedaan allemaal! Dit is weer een mooi punt om op door te bouwen. Na afloop hebben we nog ook nog afscheid genomen van Rick Schellekens die ons helaas gaat verlaten bij de slagwerkgroep en voor wie het gister dan ook zijn laatste concert was. Rick, bedankt!
Lees meer

Zomerconcert in Openluchttheater de Goffert

dinsdag 28 juni 2022
Op zondagmiddag 3 juli ontmoeten twee orkesten uit Arnhem en Den Dungen elkaar in het groene Openluchttheater de Goffert in Nijmegen. Een mooie plek om muziek te maken en te beluisteren.

Op het programma van Philharmonie Gelre staan twee suites met dansmuziek: Armenian Dances II van Alfred Reed en de Hary Janos suite van Zoltan Kodaly. De tweede Armeense Dansen worden veel minder vaak uitgevoerd dan Reeds eerste Armeense Dansen, maar zijn zeker zo mooi en wervelend. De zesdelige Hary Janos suite is gebaseerd op het sprookjesachtige verhaal van de huzaar Hary Janos dat in Hongarije heel bekend is; Kodaly wilde in zijn gelijknamige opera de Hongaarse volksmuziek voor het voetlicht brengen.

Even zo sprookjesachtig is de Guggisberg Fantasie van Rob Goorhuis, die Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen uit zal voeren. Met de herkenbare muziek uit Jungle Book en The Phantom of the Opera maken de twee orkesten hun programma compleet.

Harmonie Wilhelmina uit het Brabantse Den Dungen is opgericht op 2 mei 1918. Ondanks de respectabele leeftijd, voelt Harmonie Wilhelmina zich een jonge, actieve en gezellige vereniging. De vereniging telt ongeveer 120 leden en naast een harmonieorkest kent de vereniging een leerlingenorkest en een opstaporkest. Daarnaast zijn er een slagwerkgroep en een jeugd-slagwerkgroep. Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 55 orkestleden en staat sinds 2008 onder leiding van dirigent Sef Pijpers.

Beide orkesten zullen elkaar weer treffen op 19 november tijdens het KNMO-concertconcours in Zutphen.
Lees meer

Optreden Koningsdag

zondag 1 mei 2022
Voor het eerst sinds 2019 konden we weer deelnemen aan de activiteiten rond Koningsdag. Het was fijn om dat weer te kunnen doen. Naast het blazen van het Wilhelmus na het hijsen van de vlag, mochten we de kinderen begeleiden met hun versierde fietsjes naar het voetbalveld in Jacobskamp. Ook op het voetbalveld werden nog een aantal marsen ten gehore gebracht. Alles bij elkaar een leuke activiteit die onze betrokkenheid bij de Dungense samenleving benadrukt.
Lees meer

Paasmis

zondag 24 april 2022
Op 2e Paasdag was de harmonie na 2 jaar Corona weer in de gelegenheid de heilige mis, muzikaal te verfraaien. Het was een mooie mis met stemmige muziek van ons harmonie orkest. Pastor van Beurden vond het heel fijn dat we weer in de gelegenheid waren dit te doen.
Lees meer

A-diploma geslaagd!

zondag 27 maart 2022
Gisteren zijn er maar liefst 3 jeugdslagwerkers geslaagd voor hun A-examen. Dat ze een goede voorbereiding hebben gehad wat wel te merken aan de punten. Ze zijn allemaal geslaagd met een 8,5 of 9 gemiddeld. Niels, Ruben en Annesofie, van harte gefeliciteerd!
Lees meer

Oud ijzer

vrijdag 10 september 2021
Nu de maatregelen rond corona afnemen, willen we graag weer op de 'oude' voet verder gaan. Dat betekent dat u de oude metalen kunt aanmelden via de telefoon (0649378447), email (oudijzer@wilhelminadendungen.nl) of via de website van de harmonie. De telefoon wordt niet meteen beantwoord maar u kunt de voicemail inspreken. Spreek duidelijk uw naam, adres en telefoonnummer in. Bij het sturen van een email ook graag uw naam, adres en telefoonnummer opgeven. Op de website kunt u een formulier invullen. Iemand van de harmonie zal dan op korte termijn contact met u opnemen en een afspraak maken wanneer we het materiaal komen ophalen.
Lees meer

Harmonie Wilhelmina Den Dungen

© Mats van der Pol 2024