Slagwerkgroep promoveert naar hoogste divisie

DEN DUNGEN/HOOGEVEEN – Afgelopen zaterdag 9 november nam de Slagwerkgroep van de Dungense Harmonie Wilhelmina deel aan de podiumwedstrijden in Hoogeveen. De organisatie was in handen van de noordelijke muziekbonden. Op het hoofdpodium van Theater De Tamboer speelde de groep drie pittige werken in een breed scala aan muziekstijlen. Het werd een prachtige muzikale dag voor de slagwerkers en hun dirigent René van Lokven. De jury, welke bestond uit Frank de Jong, Anno Appelo en Roel-Jan Jongsma, sprak met lovende woorden over Wilhelmina. Zo vonden zij het optreden zeer goed verzorgd, overtuigend uitgevoerd en zagen zij veel potentie in het ensemble. Dit leidde tot een geweldige beoordeling: met 85,33 punten werd een 1e prijs met promotie behaald naar de 1e en tevens hoogste slagwerkdivisie.

Daarmee behoort de Slagwerkgroep van Harmonie Wilhelmina nu tot de topclubs van Nederland. In april van dit jaar sleepte zij onder leiding van René al het Nederlands Kampioenschap binnen, tijdens het ONSK te Barneveld. De promotie naar de 1e divisie is dan ook een kroon op het zeer harde werk van het afgelopen jaar. Eerder musiceerde het harmonieorkest van Wilhelmina zich al op overtuigende wijze naar de 1e divisie voor orkesten, waarmee nu beide onderdelen van de harmonie in de hoogste klasse spelen. Een unicum in de regio.

Mede door het resultaat van 9 november jl. is de groep inmiddels ook op zoek naar nieuwe leden. Ben jij slagwerker en heb je zin in een leuke muzikale uitdaging op hoog slagwerkniveau? Stuur dan even een mailtje naar slagwerkgroep@wilhelminadendungen.nl of kom gerust eens langs bij de Dungense vereniging. Er wordt gerepeteerd in de Litserborg, op vrijdagavond van 19:00 uur tot 20:30 uur.