Harmonie Wilhelmina sluit jubileumjaar af met sfeervol kerstconcert

Hoe sluit je in stijleen 100-jarig jubileumjaar af? Met een prachtig kerstconcert! Op zondagmiddag 23 december (aanvang 15.00 uur) speelt het orkest van Harmonie Wilhelmina in Berlicum, in Den Durpsherd. U bent van harte welkom én de toegang is gratis.

Harmonie Wilhelmina uit Den Dungen heeft dit jaar niet bepaald stil gezeten. De vereniging, nog altijd even jong, heeft het honderdjarig bestaan uitbundig gevierd. Tijdens het jubileumweekend in april werd onder andere een spectaculair proms concert voor alle vrienden en vriendinnen van de harmonie gegeven. Meer dan 1.000 muziekliefhebbers waren van de partij. En in oktober werd muziekstad Praag bezocht. Op twee schitterende locaties werden concerten gegeven.

Eerste uitvoering van jubileumwerk

Op zondagmiddag 23 december sluit de harmonie het bijzondere jubileumjaar af met een kerstconcert. Tijdens dit concert wordt de luisteraar getrakteerd op een gevarieerd programma met klassieke én moderne muziek. Zo wordt het speciaal voor dit jubileum gecomponeerde werk ‘Centennial celebration’ (componist Egbert van Groningen) voor het eerst gespeeld. Daarnaast worden meer klassieke werken, waaronder ‘Music of the Royal Fireworks’ (Händel) en ‘Three Dance episodes’ (Leonard Bernstein)ten gehore gebracht.

Het belooft een prachtige zondagmiddag te worden; een mooie opmaat naar de kerstdagen. We zien u graag op 23 december om 15.00 uur in Den Durphsherd!