Jaarlijkse donateursactie Harmonie Wilhelmina: uw bijdrage is meer dan welkom!

Van zaterdag 20 tot en met zondag 28 oktober houdt Harmonie Wilhelmina in Den Dungen haar jaarlijkse donateursactie. Een belangrijke (huis-aan-huis) actie voor de 100-jarige harmonie, want de steun van de Dungense inwoners is keihard nodig om de harmonie in stand te houden.

De harmonie is een niet weg te denken onderdeel binnen het Dungense verenigingsleven. Er wordt muziek gemaakt op hoog niveau in verschillende orkesten en slagwerkgroepen. Bij veel gebeurtenissen in het dorp blaast de harmonie zijn partijtje mee, bijvoorbeeld bij de intocht van de Sint en bij allerlei jubilea. En dit jaar heeft de harmonie flink uitgepakt ter viering van het 100 jarig bestaan. In april van dit jaar was er een compleet feestweekend met als uitsmijter het ‘Vrienden van Wilhelmina Live’ concert met maar liefst 1.000 bezoekers. Samen met 13 zangers en zangeressen en ondersteund door Baby Blue werd een geweldige avond neergezet.

En al is de harmonie 100 jaar, ze spelen gewoon door! Op zondag 23 december (15.00 uur) is de officiële afsluiting van het jubileumjaar met een kerstconcert van het harmonieorkest in Den Durpsherd, en op zondag 20 januari verzorgt het leerling- en slagwerkorkest een nieuwjaarsconcert
in Litserborg. 

Bijdrage onmisbaar

Kortom: Harmonie Wilhelmina is een vereniging die middenin de Dungense samenleving staat. Voor het in stand houden ervan is een bijdrage van de gemeenschap onmisbaar. Muzieklessen, dirigenten en instructeurs, aanschaf en onderhoud van muziekinstrumenten, aanschaf van muziekwerken: het kost allemaal veel geld. Met alleen contributie en subsidie kunnen deze onkosten niet worden betaald. Via de donateursactie hopen we daarom op uw steun en waardering. Zodat we ook de komende jaren de vele belangrijke momenten in onze gemeenschap muzikaal kunnen opluisteren. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage!