Harmonie Wilhelmina naar Praag

Harmonie Wilhelmina vierde dit jaar haar 100-jarige bestaan. In april van dit jaar was er een compleet feestweekend met als uitsmijter het ‘Vrienden van Wilhelmina’ concert met maar liefst 1.000 bezoekers, waarbij de harmonie samen met 13 zangers en zangeressen en ondersteund door Baby Blue een geweldig concert heeft neergezet. Het toetje volgt komend weekend: een concertreis naar Praag.

Op 21 september vertrekt de vereniging met 62 personen voor een vierdaagse concertreis. Op zaterdag 22 september treedt het orkest om 14.00 uur op in de Sint Nicolaaskerk aan het centrale plein en op zondag 23 september om 19.00 uur in het Muziekmuseum in Praag. Wil je op de hoogte blijven: volg de harmonie dan op facebook.

Afwisselend muziekprogramma

De harmonie brengt tijdens deze concerten een afwisselend programma ten gehore met onder andere de solostukken The Green Hill, door baritonspeler Theo Van Hamond en Concert Piece no2 voor twee klarinetten met solisten Fred Rasing en Simone Romijnders. Ook staan twee prachtige delen van de Lord of the Rings suite van Johan de Meij en het Stuk Cry of the Last Unicorn van Rossano Galanté op het programma. Uiteraard onder de bezielende leiding van dirigent Sef Pijpers.

U bent van harte welkom

Mocht u toevallig dit weekend in Praag zijn? Kom dan zeker even kijken en luisteren! En lukt dat niet, dan is het volgende optreden op zondag 23 december in Den Durpsherd. Dan speelt het orkest een speciaal voor hen gecomponeerd stuk: centennial celebrations door Egbert van Groningen.

(Foto: BOXimages)